Blogg

Välj en Ortodontist till din Invisalign behandling

Funderar du på att ha tandställning? Undrar du kanske vilken tandreglering behandling skulle passa just dig och ditt leende? Då är det viktigt att besöka en specialist i tandreglering, s.k. Ortodontist.

Välj en Ortodontist till din Invisalign behandling

Viktigt att välja en specialist till din tandreglering eller Invisalign behandling.

När man först överväger tandregleringsbehandling, varför inte gå direkt till experten? En Ortodontist har genomgått en 3 år lång och djupgående vetenskaplig utbildning om huvudet och käkarnas växt, och alla aspekter vid tandställningen och bettet, utöver vanlig 5 års tandläkarexamen.

Tandregleringsspecialisten har också gedigen kunskap om många olika behandlingsformer för olika tandställning och bettavvikelser. Eftersom Ortodontisten jobbar enbart med tandreglering har hen en allsidig praktiskt erfarenhet med alla slags patienter och diagnoser, från små till stora, och enkla till komplexa. Därför är du som patient i trygga händer när du väljer behandling hos No.8 ortodonti, specialist i Ortodonti, som klarar att anpassa metoden till dina förutsättningar, behov och önskan.

No.8 Ortodontisten har även lång erfarenhet med Invisalign behandlingar och har behandlat många med lätta men även komplicerade bettfel. Hos honom är du i trygga händer.

Är du nyfiken, eller har du ytterligare frågor? Ta kontakt med oss här eller boka in en oförpliktande och kostnadsfri online konsultation med No.8 Ortodontisten.

Vad är skillnaden mellan en allmäntandläkare och en Ortodontist?

Den stora skillnaden på en Ortodontist och en allmäntandläkare som erbjuder tandreglering, är att allmäntandläkaren kan erbjuda enbart en behandlingsform, som hen har gått kurs i under några få dagar eller ibland timmar.

Ortodontisten är däremot specialist, och kan erbjuda många olika vägar till ett lyckat resultat. Behandlingen kan vara ytterst individanpassad på grund av tillgång till flera valmöjligheter, du uppnår resultat snabbare, mer skonsam samt mer prisvärd. Dessutom kan du som patient med rättigheter hos Försäkringskassan få en betydligt större ersättning om behandlingen utförs hos en Tandregleringsspecialist.

Ortodonti är en specialitet inom tandvård. För att kunna kalla sig specialist, med godkännande av Socialstyrelsen, krävs det 3 års extra heltidsstudier på Universitetet utöver 5 åriga tandläkarexamen. Utbildningen bygger upp expertise i Ortodonti, tandreglering, och alla behandlingsformer kopplade till tandställningen samt bettet genom käkarnas utveckling och som färdigvuxen.

Läs mer om tandreglering-behandlingar No.8 ortodonti erbjuder här.

Varför flyttar mina tänder på sig?

26 October 2021

”Varför flyttar mina tänder på sig?” är en vanlig fråga vi får av våra patienter. Visste du att dina tänder flyttar sig i takt med åldern?